תענית בכל חודש אלול

  • כ"א אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני בלי נדר רוצה לקבל על עצמי תענית כל חודש אלול עד אחרי יום כיפור. רציתי לשאול כמה שאלות בנושא הזה. 1) איך בדיוק אני מקבל את זה ? בתפילת 18.? 2) האם יש אפשרות לקבל פעם אחת לכל התקופה הזאת? ולא כל פעם במנחה. ויש את נוסח התפילה שקוראים אותה לאחר הצום של ״רבון העולמים״. מתי להגיד את זה אם זה רצוף עד יום כיפור. ואם אני מחליט בין הימים האלה להתענות יומיים רצוף צריך לומר עננו גם בערבית? ואם יש נקודות חשובות שאני צריך לדעת לפני שאני מקבל את אני אשמח אם הרב יכול לפרט. ולהתפלל על שישמעו כל תפילותינו ושאני אזכה לבנות בית כשר בקרוב במהרה ללא מניעים ועיכובים. שלמה בן מזל ועמנואל. תודה על תשומת הלב ועל הטרחה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

 כך כתב בספר מטה אפרים  וְהַמִּתְעַנֶּה אֵין צָרִיךְ לְקַבֵּל תַּעֲנִית לְכָל יוֹם בִּפְנֵי עַצְמוֹ אֶלָּא יָכוֹל לְקַבְּלָם בְּפַעַם אַחַת בְּעֵת שֶׁמַּתְחִיל. כמובן שאין צמים ביום שישי ובשבת ובראש חודש וכדו

יש לומר בכל יום בתפילת מנחה את התפילה שלאחר התענית.

לא אומרים "עננו" בתפילה ערבית.

העיקר לזכור שאין לצום אלא אם זה לא גורע לך מאומה בעבודת ה' ואתה ממשיך ללמוד ולהתפלל כפי שהיית עושה ללא הצום. בוודאי שעליך להיות בריא בגופך ובעל יכולת לשאת את הצומות.

כמו כן עליך להשתדל בכל עוז חלילה לא להגיע לכעס וכדו' בימים אלו המפסידים את כל מעלת התענית.