זוגיות

אשתי משבחת יותר מידי האחים של בת הזוג

  • ט"ז אב התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב לארוסתי יש 6 אחים 5 שגדולים מאיתנו ואחד שקטן בשנה ויש לה נטייה לדבר עליהם בהערצה והתלהבות יתרה משהו שכלפי היא לא נוהגת לעשות כמעט בכלל מדברת עליהם בפני גם כשאנחנו בחברתם וגם כשלא על האחד שהוא נאה ועל האחר שהוא חכם או מצחיק או תלמיד חכם או חזק כל אחד והמיוחדות שלו ורק אני כלום לפעמים זה כל כך שובר את רוחי שאני מחזיק את עצמי שלא להגיד לה שתתחתן עם אח שלה וזהו איך אפשר להסביר לה את זה או האם יש איזה ספר שנוגע בעניין הזה כדי שאוכל לתת לה את המודעות בעניין בלי לבוא ולהטיף לה? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש להעיר לה שלא בשעת מחלוקת או כעס ואף לא בשעה שהיא משבחת את אחד האחים אלא בזמן אחר שבו תעלה את העניין בצורה עדינה וחכמה ותסביר לה שזה לא מציק לך שהיא מעריכה אותם, אתה רק רוצה לשאול שאם אתה אכן לא במעלות שלהם אתה רוצה לשאול איך אתה יכול להיות בערך כמותם. תשאל מה הוא הסוד שאחיה זכו להיות מיוחדים כל כך. מתוך כל הדברים האלו היא תשים לב לעניין.

אם אתה בתקופה קצרה לאחר הנישואין, אין להתלונן כלל. זה  לוקח זמן עד שמתחילים להתחבר ועד שמתחילים להרגיש מחוברים. קצת בלנות ובעז"ה הכל יסתדר.

כמו כן חשוב שתבדוק את עצמך עד כמה אתה מעריך את עצמך.

בברכה לשלום בית,