חברה והשקפה

למה לי לשאוף להיות תלמיד חכם?

  • ט"ז אב התשע"ד

שאלה

מדוע חשוב כל כל לשאוף להיות תלמידי חכמים מה דוחף לזה ?? איזה מחשבה תגרום לאדם להתאוות להיות תלמיד חכם???

תשובה

שלום וברכה

התבוננות בתכלית האדם בעולמו שהיא לעבוד את הקב"ה ולהגיע לעידון הנצחי בעולם הבא והתבוננות נוספת בידיעה שהמעלה הגדולה ביותר שיש בעולם היא מדרגת התלמיד חכם וכדברי חכמים במסכת ברכות דף לד עמוד ב' אמר רבי חייא בר אבא אמר רבי יוחנן: כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא למשיא בתו לתלמיד חכם ולעושה פרקמטיא לתלמיד חכם ולמהנה תלמיד חכם מנכסיו, אבל תלמידי חכמים עצמן - +ישעיהו ס"ד+ עין לא ראתה אלהים זולתך יעשה למחכה לו.

דבר זה הוא הדבר שאמור לשכנע כל בר דעת וכל מי שמבין מעט בהתעסקות בעיקר והתעלמות מהטפל ולהשקיע את כל מרצו בלימוד התורה ולא בשום דבר אחר.