האם יש איסור ריבית כשאין למלווה אפשרות להחזיר עודף?

  • י"ד אב התשע"ד

שאלה

שלום רב, קנינו כמה חברות כרטיסייה לאוטובוס, בחישוב יוצא שעל כל אחת לשלם 3.45 עבור הנסיעה, המקובל הוא לעגל למעלה, האם זה ריבית אם כל אחת תשלם 3.5 לזאת ששילמה בהתחלה, כי בסוף היא תקבל יותר ממה ששילמה עבור הכרטיסייה? האם זה ריבית? אם כן, מה עושים? אם לא, אפשר הסבר בבקשה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כיוון שבמציאות את לא יכולה להחזיר 3.45, וכל הסיבה שאת מעגלת כלפי מעלה היא כדי שלא לעבור על איסור גזל - אין בזה חשש ריבית כלל.

מקורות: יעויין שו"ת תמים דעים (סימן ס).

בברכה,

הלל מאירס