שמיטה

עד מתי מותר לשתול צמחים בערב שנת השמיטה?

  • י' אב התשע"ד

שאלה

עד מתי מותר השנה, להשריש צמחים ולהעביר שתילים לכלים גדולים יותר? תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לשתול פרחים ושיחים בגינה עד ראש השנה של שנת השמיטה. ומכל מקום לכתחילה טוב ונכון לסיים את שתילתם עד ט"ו באלול סמוך לשקיעה, כדי שקליטתם לא תהיה בשנת השמיטה (יעויין ילקוט יוסף הלכות שביעית מהדורת תשע"ה פרק ב סעיף ג).

אולם צריך לדעת שעצי פרי מותר לנטוע רק עד סמוך לשקיעה של ט"ו באב (שם סעיף ב), ועצי סרק מעיקר הדין מותר לנטוע עד ראש השנה, ומכל מקום לכתחילה טוב ונכון לסיים את נטיעתם עד ט"ו באלול סמוך לשקיעה (שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס