אמונה

דת

  • ט' אב התשע"ד

שאלה

אני בעקרון באה מבית חרדי יוצאת בשאלה מאמינה בבורא עולם אך מתקשה עם הבלבול שנמצא בעולם סביב,אחד השאלות הבולטות שיש לי בעיקר זה לא בנוגע לתורה שאני יודעת ובטוחה שהיא הבסיס למציאות, השאלות שמתעוררות אצלי זה בנוגע לספרים שנכתבו עם השנים בהתאם לדור בעיקר סיפרי הלכות ואיסורים שהאומנם רבנים גדולים כתבו אבל זה שוב מחזיר אותי לבלבול מול הצד האלוקי ותורת משה לבין חידושי הלכות אני יודעת שהתורה היא הבסיס להכל אבל אייך אני יכולה לדעת שספרי ההלכות שנכתבים הם אמת ולא כתבו אותם בכדי לקבל גדלות או שליטה?!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, וכל הכבוד לך שאת מתעניינת במטרה לברר ולדעת.

אני מניח ששמעת פעם על המושג "טלפון שבור".
טלפון שבור מתרחש כאשר אדם אחד מספר משהו לאדם שני, והאדם השני מספר לאדם השלישי, וכך הלאה, עד שמתברר שהאדם העשירי שמע סיפור אחר לגמרי ממה שמסר האדם הראשון.

אבל לעולם לא תשמעי על "טלפון שבור" שעובר על ידי עשרה אנשים. למה?
כי כאשר עשרה אנשים מעבירים סיפור לעוד עשרה אנשים - אפילו אם אחד מהעשרה יטעה, מיד תשעה אנשים יתקנו אותו!
ולכן "טלפון שבור" לא קיים בהיסטוריה של עם שלם. כאשר רבנים רבים מעבירים מסורת ביחד, לא ייתכן מקום לטעות, כי אפילו אם אחד טועה, מיד כל עשרות אלפי תלמידי החכמים יתקנו את דבריו ויחלקו עליו.
והלכה כידוע נפסקת על פי רוב החכמים. כך יוצא שלא יכול להיות טלפון שבור במסורת היהודית, דווקא מכיוון שהיא עוברת בידי עם שלם, ובידי עשרות אלפי תלמידי החכמים שבכל דור ודור.

אם רב כלשהו היה קם יום אחד וטוען לאיזה איסור או הלכה חדשה שלא קיבלנו במסורת - היו כל הרבנים בעולם חולקים עליו ואף אוסרים את ספריו שהרי אסור להוסיף איסור מן התורה.

ספרי ההלכה שאת קוראת נכתבו לאחר עשרות דורות שבהם גדולי הצדיקים ותלמידי החכמים שבכל דור ודור ביררו את ההלכה ומקורותיה, ורק מה שהיה ידוע ומקובל על כולם נכנס להלכה.

כמו כן, הקב"ה הבטיח שתורתו לא תישכח לעולם, וזוהי הבטחה אלוקית, שהקב"ה מכוון את החכמים כדי שהתורה לא תישכח.

חשוב מאוד מאוד שתקראי את הכתבה הבאה:

אשמח לקבל ממך שאלות נוספות!

שלך בברכה,
דניאל בלס