חברה והשקפה

מה הבעיה של היהדות עם זוגיות חד מינית?

  • כ"ט תמוז התשע"ד

שאלה

מה מבטה של היהדות בענין זוגיות חד מינית, וממה הדבר נובע?? (כמובן שהדבר אסור מתכליתו).

תשובה

שלום וברכה

ספר החינוך מצוה רט

שלא לבוא על הזכרים

(א) שלא לבוא על הזכרים, שנאמר [ויקרא י"ח, כ"ב] "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה, תועבה היא...".

משרשי המצוה, לפי שהשם ברוך הוא חפץ ביישוב עולמו אשר ברא. ולכן ציוה לבל ישחיתו זרעם במשכבי הזכרים, כי הוא באמת השחתה שאין בדבר תועלת פרי ולא מצות עונה, מלבד שענין אותו טינוף נמאס ומכוער הוא מאד בעיני כל בעל שכל, והאיש שנברא לעבוד בוראו לא ראוי להתנוול במעשים מכוערים כאלו. ומזה השורש אמרו זכרונם לברכה [שם ע"ו ע"ב] שאסור להשיא אשה לקטן דכעין זנות הוא, וכן שלא ישא אדם זקנה ועקרה שאינה ראויה לילד.

וזאת מן העריות שנצטוו עליה כל בני העולם בכלל, בין ישראל או כל שאר האומות.

ספר החינוך מצוה קפח

ולשון ספרא כמעשה ארץ מצרים וגו' וכמעשה ארץ כנען וגו', יכול לא יבנו בנינות כמותם. תלמוד לומר [שם, שם ג'] ובחוקותיהם לא תלכו, לא אמרתי אלא בחוקים החקוקים להם ולא בנינותיהם. ושם נאמר מה היו עושין, האיש נושא איש ואשה נושאת אשה, ואשה נישאת לשני אנשים.

בהצלחה,