שאל את הרב - כללי

חלום על המשיח

  • כ"ט תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב לכם! בליל שישי האחרון חלמתי על המשיח. בחלום ראיתי את המשיח ממש והייתה התרגשות גדולה מאוד אני זוכרת בחלום הרבה מאוד אנשים סביבי ואת ההתרגשות הגדולה שאחזה בכולם כשהם ראו אותו זה היה מופלא אני זוכרת את השם שהבנתי מתוך חלומי והוא מנחם מנדל שניאורסון. אני קצת פוחדת האם זה מעיד על ביאת המשיח או שזה מעיד על רצוני העצום שהמשיח יבוא וה' יתגלה בעולם ויעזור לעמו? אשמח לתשובתכם במהרה. בברכה, רעות.

תשובה

לכבוד השואלת,

קשה לומר על מה החלום מעיד - כי יתכן שהחלום בא עקב מה שאדם מרגיש וחושב עליו באמצע היום (עי' שערי ציון סימן רכ ס"ק א).

ומכל מקום תדעי, שמובא בקונטרס "החלומות ופתרונם", שכמעט בלי יוצא מן הכלל, ראיית חכמים בחלום מראה על עלייה למדריגה טובה ורוחנית; ולכן יש לראות בחלום שלך סימן טוב בשבילך.

ויש להמשיך להתפלל ככל אחד ואחד בכלל ישראל לביאת המשיח, ואין לפחד מביאתו, כי כאשר הוא יגיע זה יסמן את הזמן שעבודת ישראל שבכל הדורות מגיע לסיומו, ויתחילו להתגלות הניסים הגלויים של ימי המשיח, וכמו שמבואר בנביאים.

בברכה,

צוות הידברות