שאל את הרב - כללי

שאלה בנוגע לחשיבות עצמך בעיני עצמך

  • כ"ה תמוז התשע"ד

שאלה

התכוונתי שרוצה חברה[חיברה יש לי פחות או יותר למרות שגן בזה צריך לקוות ליותר טוב]אז מה העצה שלי לזה? והאם תוכלי להתפלל עליי על זה?וירדתי בדת כי האמונה ירדה אני רואה שיש הרבה רעים ומצליחים ואני אין מזל אין חברה בקושי חברים אין עבודה כרגע בשירות לאומי ומתווכח עם ההורים וכמה שמנסה להצליח ועושה טוב לא מצליח ואפילו פעם אחד מישהו פגע בי כל המוגלות בפנים והשפיל אותי ולו לעומתי יש חברה [אני סלחתי לו על זה דרך אגב] אז איך זה קורה לי?

תשובה

לכבוד השואל,

ככל הנשמע מדבריך, ההסתכלות שלך על עצמה היא חלשה. אתה חייב להגביר את חשיבות עצמך בעיני עצמך.

והדרך לעשות את זה, איעצך:

צריך שתדע, הקב"ה ברא כל מיני נשמות , וכל אחד עם הכוחות המיוחדים שלו.

בלי ספק שיש גם לך כשרונות מיוחדים אדירים. אתה צריך רק לגלות אותם.

עוד צריך שתדע,  שלכל אחד ואחד יש לו את המעלות המיוחדות שלו, ואין אחד שיותר טוב מן השני. כי אם חברך יצליח יותר בתחום אחד מסוים, אין ספק שישנו תחום אחר שאתה תצליח בו יותר ממנו.

א"כ מה שאתה צריך לעשות זהו להסתכל על עצמך ולראות את כל הפוטנציאל הטוב המיוחד לך הטמון בך - כמו שמוטמן כשרונות מיוחדים בכל אחד ואחד.

עצה טובה בהתחלה היא, לשנן את הכוחות המיוחדים שאתה מכיר שיש לך מילדותיך - שהייתי מקבל שבח מיוחד עליהם ושבהם אתה יותר מוכשר באופן טבעי משאר אנשים (כי לכל אחד יש דברים שהוא יותר מוכשר בהם באותו תחום  משאר אנשים); ואז תחפש אופנים האיך להוציא את הכוחות האלו באופן נאות שאנשים יוכלו ליהנות מהם ותפעיל אותם, ואז תרגיש אחרת כלפי עצמך, ולא תצטרך כל כך את הדברים החיצוניים למילוי פנימי.

בהצלחה,

רב נחום