שאל את הרב - כללי

גאולה, משיח

  • כ"ה תמוז התשע"ד

שאלה

שלום, אומרים שהגאולה קרובה מאוד, רציתי לדעת מה זה אומר לגבינו לגבי העולם - מה יהיה כשהוא יבוא - הגויים גם לא יהיו עוד בעולם? או שהיו העבדים שלנו? כל העולם יהיה ארץ ישראל? כל האנשים החוטאים והרעים ימותו? איך בנ"א יכול לדעת שהוא ראוי לקבל את המשיח? והאם כל הזכויות שעושים בימים אלו מקרבים את המשיח ג"כ? תודה רבה מאוד.

תשובה

לכבוד השואלת,

1. רציתי לדעת מה זה אומר לגבינו לגבי העולם - מה יהיה כשהוא יבוא - הגויים גם לא יהיו עוד בעולם? או שהיו העבדים שלנו?

בספר ישעיהו (פרק סא) כתוב בקשר לעתיד בזמן משיח:

" וּבָנוּ חָרְבוֹת עוֹלָם, שֹׁמְמוֹת רִאשֹׁנִים יְקוֹמֵמוּ; וְחִדְּשׁוּ עָרֵי חֹרֶב, שֹׁמְמוֹת דּוֹר וָדוֹר.  וְעָמְדוּ זָרִים, וְרָעוּ צֹאנְכֶם; וּבְנֵי נֵכָר, אִכָּרֵיכֶם וְכֹרְמֵיכֶם."

הרי שהגויים עדיין יתקיימו, וישמשו את ישראל לסייע להם לעבוד את השם.

2.  כל העולם יהיה ארץ ישראל?

המקומות בעולם ישארו אותם מקומות, אבל המדרש אומרת שעתידה קדושת ארץ ישראל להתפשט על כל העולם.

3. כל האנשים החוטאים והרעים ימותו?

כתוב בנביא (מיכה פרק ד', פסוקים יא-יב, עיין בפירוש המלבי"ם) שישנו זמן לפני ביאת המשיח שהקב"ה יכלה את הרשעים ויברר מתוכם את הצדיקים שישארו קיימים.

4. איך בנ"א יכול לדעת שהוא ראוי לקבל את המשיח?

לפי מה שהבנתי, מי שיחיה באותם הזמנים וירצה לעשות את מה שהוא אמת וירצה לדבק בהשם, ואם הוא יהודי הוא ישמור את תריג המצוות עם כל החיובים  יודע, ואם יטעה ויחטא מיד יעשה תשובה, אז הם יוכלו לחיות בזמן ביאת המשיח . (עיין בבפירוש המלבי"ם לספר זכריה, פרק יב, פסוק ח').

5. והאם כל הזכויות שעושים בימים אלו מקרבים את המשיח ג"כ?

ברור שכל מעשה  קטן שיהיודי עושה בימינו אשר החשך גבר ומכסה ארץ, היא מאד מאד חשוב לפני הקב"ה, ומביא אותנו יחד עם שאר המצוות שקיימו ישראל בכל הדורות לידי התיקון השלם וביאת המשיח.

שיזכינו השם יתברך לזה במהרה בימינו אמן.

בברכה,

רב נחום