שאל את הרב - כללי

תחיית המתים למה יש מוות?

  • כ"ב תמוז התשע"ד

שאלה

שלום לרב, אבא שלי נפטר לפני כחודשיים. המשפחה כולה מפורקת, אנחנו בוכים המון, חסרי שקט, מאוד מתגעגעים אליו. לא מאמינים שהוא מת. למה יש מוות בכלל בעולם? למה אלוהים לא השאיר אותו עוד קצת איתנו. למה קורים דברים שמזעזעים משפחות שלמים?

תשובה

לכבוד השואלת,

מאד  מתעצב, מאד קשה לשמוע על מצבכם. מה קרה בדיוק? ברור הדבר שהנשמה עוד נמצאת ולא מת, אבל כל כך קשה כשלא רואים אותו כאן בין החיים.

​אם תרצי לשלוח שמות מבני המשפחה, ננסה להעביר אותם לתפלה לשיוכלו להתחזק  ולהמשיך הלאה.

ובודאי שכל מה שתתחזקו תהיה נחשב לטובה ולעליית נשמה לאבא ע"ה.

שלא תדעו יותר מצער ויהי רצון שהקב"ה ינ חם את כל עמו במהרה בימינו.

רב נחום