נשים

אלימות כלכלית בשם התורה

  • כ' תמוז התשע"ד

שאלה

בעלי מתחיל לנהוג בי באלימות כלכלית. כשהבעתי את מחאתי. הוא טען לי שזוהי דרכה של תורה, שהרי נאמר איזו היא אישה טובה העושה רצון בעלה , ועוד, כל מה ששיך לאישה שייך לבעלה, נמצא כי התורה מכשירה את הבעלים להיות אלימים . מעולם לא הייתי נגד היהדות, להיפך. בבית ילדותי ראיתי את הצד היפה שלה, אולם מעניין לראות, (אם כי מאד מאד לא נעים) כי ניתן למצוא בתורה הרבה הוראות לאי-סובלנות כלפי נשים, דווקא בשם התורה לצערי הרב, צדדים שכניראה אבי הבין שניתן להתעלם מהם, אולם בעלי נהנה להדר דווקא בהם, לדוג'ללכת לתפילה במניין דווקא בזמן שהאישה צריכה את עזרתו של הבעל בהשכבת הילדים, ואבוי לאישה שתעז להלין כנגד בעלה, הרי תלונה כנגד הבעלי הרי היא תלונה כנגד תפילה במניין, ויוצא שבחפשי יחס נאות-נמצא שפניתי נגד מצוות הדת-שהן כה נוחות למושחתים להסתתר בצילה. אשמח לשמוע מה באמת דעת התורה חושבת על האלימות של הבעל נגד אשתו בחסות הדת. בברכה, יעל

תשובה

שלום וברכה

לא הסברת בדיוק את הדברים.

אכתוב באופן כללי, לא נמצא מקום של היתר על התעללות בעל באשתו לא בכסף ולא בדיבור ולא בשום דבר.

חוששני שהוא מנצל דברים לא נכונים תוך הוצאת הדברים מהקשרם ללא כל קשר לתורה.