שאל את הרב - כללי

איך עוד אפשר לחזור בתשובה?

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ! שמבקשיבים מאדם לחזר בתשובה מבקשבים ממנו לישמור שבת להניח תפילין לברך על מה שאוכל ללכת לבית כנסת וכו ... וברוך השם אני כבר 6 שנים מקיים את זה והרבה פעמיים אני שומע רבנים שאומרים לחזור בתשובה מה עלי לעשות כדי לחזור בתשובה עם אני כבר מקיים את המצוות האלה או שיש בנוסף לכך !

תשובה

שלום וברכה

כל אחד לפי דרגתו יש לו לשוב בתשובה.

התשובה כוללת חרטה על חטאים אם ישנם והתחזקות במצוות עוד ועוד.

מי שאין לו חטא כלל אין לו על מה לשוב תבשובה על חטאים. אולם אין צדיק אשר יעשה טבו ולא יחטא. אם ברוך ה' לא חוטאים בעיברות חמורות עדיין י שמקו םלפשפש האם התפילות הם בכוונה ראויה עד כמה אנו מנצלים את הזמן ללימוד וכך לחשוב ולפשפש האם לא נכלשים בחילול שבת בדיבור אסור או במלאכה קלה מבלי שימת לב וכדו'.

מלבד זאת יש להוסיף עוד מה שמכוהנ תשובת ר' סעדיה גאון ואכתוב בקיצור שהכוונה היא להתבונן תמיד שלעומת גודל הבורא אנו עדיין לא זכינו לצאת את חובתינו כלפיו בשלימות.

ה' יעזור שכולנו נזכה להתחזק תמיד ולא לחטוא כלל ולהיות תמיד בתשובה.