שבת

האם מותר לענוד ולהוריד תכשיטים בשבת?

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

שלום האם מותר לענוד ולהוריד תכשיטים בשבת? אם נתפסה לי שערה בשרשרת או בעגיל שעליי אני לא יכולה לתלוש אותה? מותר לעמוד על שטיח שנמצא מתחת לכיור או שצריך לחשוש שמא נשפך עליו מים וכאשר אעמוד עליו תהיה סחיטה? יש לנו שכן שהתקין מצלמה וכאשר אני יוצאת אני עוברת שם האם זה אסור? תודה רבה וסליחה על ההצפה בשאלות.

תשובה

שלום וברכה

מותר לענוד תכשיטים בשבת. יש להיזהר מאוד שלא תיתפס שערב בתכשיט בצורה שלא תוכלי להוריד אותה. אין שום חובה לבדוק בעת הורדת התכשיט אם נתפסו שערות בתכשיט.

מותר לעמוד על השטיח. מותר לך לעבור ליד מצלמת השכן.