האם מותר ללבוש בגד חדש בימי בין המצרים ובשנת אבל?

  • י"ח תמוז התשע"ד

שאלה

שלום רב, קניתי חולצות חדשות יום לפני י"ז בתמוז. האם מותר ללובשם בשלושת השבועות? שאלה נוספת: האם מותר ללבוש בגדים חדשים בשנת אבל אל אמא? לצערי כבר לבשתי השנה . נשארו עוד כמה ימים ל-12 חודש מקווה שנהגתי נכון בע"ה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

1. מותר ללבוש בגד חדש בימים אלו שלפני ראש חודש אב, ורק בימים שמראש חודש אב ועד תשעה באב, נכון להחמיר שלא ללבוש בגד חדש בימים אלו. אלא, שאם יש לך שמחה מיוחדת בלבישת בגדים אלו, שאז את חייבת לברך "שהחיינו" בלבישתם, עלייך ללבוש בגדים אלו בשבתות דווקא, כיון שלא מברכים ברכת "שהחיינו" בימי בין המצרים. (חזון עובדיה ארבע תעניות עמ' קכט ועמ' קלד סוף ד"ה אמנם).

2. מותר ללבוש בגד חדש צבעוני בשנת אבל, ואסור ללבוש בגד לבן חדש עד שיתקיימו שלושת התנאים הבאים:

א. יעברו שלושים יום לפטירת האם או האב.

ב. יעבור גם אחד משלושת הרגלים (פסח, סוכות, שבועות).

ג. יגערו חבריו באבל, ויאמרו לו "עד מתי אתה מתאבל? כבר הגיע זמן שתלבש בגד חדש".

(ילקוט יוסף הלכות אבלות, מהדורת תשסד עמוד שנח, סעיף יב. ספר חיים וחסד פי"ד סעיפים ז,יז).

בברכה,

מנשה בן פורת