שאל את הרב - כללי

האם מותר לי

  • י"ב תמוז התשע"ד

שאלה

בוקר טוב ושקט לכם יש לי שאלה בבקשה תקראו אותה עד הסוף למרות שאולי היא קצת מרגיזה אבל לי היא חשובה : אני יהודי כשר אבל אני לא שומר כל מיצוה לא שומר בכלל אבל בכול שבת אני הולך לבית הכנסת והם מבקשים ממני לעלות לתורה ותמיד אני מסרב ואומר להם שאין אני יהודי מספיק כשר לעלות לפעמיים יש ממש ריב אני מתבייש בכך שאין אני שומר ולא מיצוה אחת השאלה שלי היא האם מותר לי להמשיך לסרב ? זהו האם מותר לי לסרב , ואגב ללכת לבית הכנסת אני הלך בין ככה או ככה , תודה על התשובה שמואל

תשובה

שלום וברכה

אסור לסרוב לעלות לתורה ובוודאי מצווה גדולה שתעלה לתורה וזכות התורה תסייע לך התחזק בעוד ועוד מצוות כאוות נפשך אי"ה.

בהצלחה,