נשים

נידה לפני גיור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, יש לי חברה מאוד טובה, עולה חדשה, בקשה ממני לשאול אותך שהיא מנסה מאוד לשמור על נידה אך בעלה אינו מאפשר לה, האם זה מקובל? ואם היא נמנעת מכך ובעלה מכריח אותה, על מי העונש החל? (זהו מצב של פיקוח נפש שנאלצה להיכנע, וזה קורה כמעט בכל פעם שהיא בימי נידתה). אגב, אין להם אזרחות ישראלית ועוד לא התגיירו גם אינה יכולה לטבול במקווה מפני אמרו לה אסור לה לטבול כל עוד לא התגיירה, אז היא עושה את המקסימום לשמור על נידה.

תשובה

שלום וברכה

היא חיה עם יהודי?

בכל מקרה מי שאינה יהודייה אין לה דיני נידה כלל והיא לא צריכה לשמור כלום. בכל מקרה אסור לה להיות עם גבר יהודי ללא הגירות והחתונה לאחר מכן.