שאל את הרב - כללי

חטאם של ילדי דור המבול

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מה היה חטרם של ילדי המבול שנגזרה עליהם כליה? למיטב ידיעתי אצל אומות העולם אדם שהוא מתחת לגיל 20 הוא אינו בר עונשין. אם כן מדוע נענשו הילדים על אף שלא היו חייבים במצוות?

תשובה

שלום וברכה

אכתוב בקיצור.

א. כמבואר בתורה הקב"ה כביכול התחרט על כל הבריאה כולה ועל כן כולם מתו מאחר ולא חפץ ה' בבריאה כלל אין מקום לחיים של קטנים

ובביאור יותר מאחר והקטנים נולדו מהורים שהיו מושרשים בשיא התיעוב והרע, גם נפש הקטנים נולדה כמתועבת ומשתוקקת לרע ועל כן לא היתה להם ברירה אלא למות.

ב. נשמות דור המבול היו נשמות פגומות מחטאו של אדם הראשון והיו מוכרחים להיתקן על ידי טביעה במים ולא נאריך בזה יותר.