אמונה

האם לשתף אמא בסוד גילוי העריות של "האב"?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום לרב כשהייתי ילדה בת 6 לערך ,בעלה של אימי עשה בי מעשה מגונה נפטר לפני כארבע שנים,מרגישה צורך עז לשתף את אימי מאז פטירתו ,דבר שלא עשיתי עד כה, אודה לעצתו של הרב באם כן ,כיצד?

תשובה

שלום וברכה

אסור לספר לשון הרע על המתים ובפרט שבוודאי שלוות אימך תעורער כתצאה מסיפור זה ולא נראה שתהיה לך תועלת מכך. ובפרט שיתכן שאימך תנסה להגן על בעלה ואז תצאי נפסדת פי שתיים.

אם בכל זאת את צריכה לעזרה להתגבר על הקשיים של העבר, יש ללכת למומחה שיכול באמת לסייע לך להשתחרר מהטראומה ומההשלכות של מקרה קשה זה.