אמונה

לכוד בחברה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני נער שלומד בתיכון שבו יש עירוב של בנים ובנות ביחד ומשולבים ביחד בכיתות וכו´ . אני מצעירותי הייתי בנאדם דתי אך לא הייתי מקפיד כ´כ על ההפרדה בין נשים לגברים , ולכן קיבלתי על עצמי שלא לדבר עם נשים ולא לגעת בנשים . העניין הזה קשה מאוד וממש קשה לי שלא ליצור קשר עם נשים בכיתה בפרט ומחוצה לה בכלל . הייתי שמח לשמוע את דעתך בנושא - איך להתגבר על הקושי הזה ועוד דבר , האם העניין של שילוב נשים וגברים בכיתות חמור מאוד או שאפשר להקל במקרים מסויימים ? תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום לך אלון !

ה' ברא את האדם עם יצרים אחד מהם זה תאוות נשים התפקיד שלנו זה לא להתגרות עם היצר שיכול ח"ו להביא לידי איסור, לכן החכם עיניו בראשו ומנסה כמה שפחות להיתקל עם נשים זרות כמו לרקוד ביחד עם נשים ולהתגרות עם יצר התאווה. כמובן שאסור גם לשמוע שירת נשים. מסיבה זו לא ממש לא כדאי ללמוד בכתה בשילוב בנות.

כל הכבוד שקבלת על עצמך קבלה זו אבל בעצם אתה עושה טובה לעצמך בבחינת החכם עיניו בראשו. כדי שתוכל לעמוד בקבלה שקיבלת על עצמך מומלץ שתעבור לבית ספר דתי נפרד.

בברכה שתצליח לשמור על עצמך

מנחם מנדל