שבת

האם מקבלים שבת אחרי המנחה ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בבית הכנסת שלנו מתפללים מנחה וישר אחרי זה שיר השירים ושבת. אני יכול להכניס את השבת מוקדם ולהתפלל בתוך השבת כבר את התפילת מנחה של יום שישי ? כי יש שם בקשות כמו סלח לנו ורפאנו שאין לבקש בשבת. מה נכון לעשות כבוד הרב, להתפלל מנחה לפני או שזה בסדר להשאר ככה אם אני רוצה להכניס את השבת יותר מוקדם? תודה

תשובה

שלום וברכה

עדיף לקבל את השבת לאחר תפילת המנחה, אם מסיימים את המנחה לפני השקיעה. אבל בדיעבד ניתן להתפלל מנחה של חול אף לאחר שקיבלת עליך שבת.