אמונה

נפילות והרהורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בעל תשובה מזה כ - 6 שנים לאחרונה (חצי שנה) יש לי הרבה הרהורי מחשבה לגבי האמונה בכל מיני סיטואציות שונות בחיים שקשה לי כרגע לפרטן וזה גורם לי להרגיש המון אי נוחות פנימית אני מרגיש ממש כאילו מתחוללת אצלי בפנים מחלמה פנימית בין טוב לרע אם אפשר להגדיר זאת כך וכל פעם שאני מגיע לעשות משהו לכדי עבירה רח"ל מתעוררים אצלי המון רגשות אשם וחרטה השאלות שלי בקצרה הן 2 : 1מדוע זה קורה לי והאם זה נורמלי 2 איך מתמודדים עם זה משום שעם הזמן אני מרגיש שזה תופס קצת תאוצה לכיוון השלילי. בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שזה תגבורת היצר וניסיון חדש של היצר להפיל אותך חזרה. אולם יש לזכור ש"קץ שם לחושך" זאת אומרת שיש גבול מהבורא יתברך לניסיונות של היצר הרע. כאשר תתגבר ותתגבר, בסוף תראה אור גדול ועצום בעז"ה, הניסיון מטרתו לעלות אותך עוד מעלה ועוד מדריגה.

כל אדם יש בו שני נפשות הנפש הבהמית השואפת לחומריות ולחטאים והנפש האלוקית השואפת ומשתוקקת לרוחניות ולטהרה. אמליץ ללמוד את ספר התניא ובעז"ה תבין את כל העבור עליך ותמצא דרכים להתגבר ולהתמודד.