אמונה

טיפולים פסיכולוגיים בראי היהדות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה לכבוד הרב הסוגיה היא כזאת לפני מספר חודשים דוד שלי נפגש איתי בבבית קפה והפציר בי שאני יילך לפסיכולוג מאחר והוא כראות "עיניו" רואה אותי כאחד שאינו מתקדם מבחינת החיים אמרתי לו שאין לי כל רצון ללכת לפסיכולוג מאחר ואני כופר כלל וכלל בדעת הפסיכולוגיה מאחר כי לפסיכולוגים אין כל יראת שמים והם כופרים בהלכה היהודית ואינם מייעצים לפי התורה גם אמרתי לו שאני מכון את עצמי ואינני זקוק לעצה מבן אדם שלא אכפת לו ממני בכלל ורק רוצה את כספי. וכי אם באמת יש בעיה אני יכול לדבר עם חבר הוא מצו עדין בשלו ואמר שחבר איננו מקצועי מאחר ואין לו ידע מקצועי מספיק לשאלתי איך לכוון את חשיבתו לדרך שבה יאמין כי לכיוון החומרי בחיי האדם יש פחות משמעות מאחר וחיינו כהבל ועדיף לתת עדיפות לחים הרוחנים והתורנים איך להסביר לו שכל בנאדם כמו אני מרוצה מפרנסתו ואינו אמור דוקא ללכת לפתח קרירה או משו כי אני יודע שלזה הוא מתכוון איך אפשר לפנות אליו ולהראות לו את האמת שייעוץ אצל פסיולוג אייננה הדרך הנכונה?

תשובה

שלום וברכה

הפסיכולוגיה טובה למי שזקוק לה באמת ובתנאי שיילך לירא שמיים.

אתה לא זקוק לשום פסיכולוג ומשכך הדבר מיותר לחלוטין ואין כל צורך לנהל איתו ויכוח. תאמר לו  "לא" ודי בזה. חבל לנסות לשכנעו כאשר הוא לא מבין כלל את האמונה שלך. עליך להשקיע רבות בשיכנועו באמונתך ובתכלית קיומינן בעולם ואולי אז הוא יבין.