מה צריך לכוון בפדיון נפש?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

השואל שאל אם יש עניין דוקא ב 160 ש´ח העונה כתב שצריך 160 פרוטות אולי כדאי להוסיף שבסידור הרש´ש כתוב להדיא שצריך 160 מטבעות ´כסף´ דהיינו בפשטות צריך 160 מטבעות שיש בהם כסף טהור אך זה עולה יותר מ 1000 ש´ח לפי ערך הכסף בשוק וכדו" אך נראה פשוט שאפשר גם להקל בצבע כסף שזה כמו המטבעות של ´שקל´ ובסה´כ זה 160 ש´ח רק שהחיד´א היקל למי שאין ידו משגת להשתמש ב 160 פרוטות נחושת דהיינו מטבעות של חצאי שקלים או של 10 אג" שזה 16 ש´ח וכמובן צריך שיעשה זאת אדם שמוחזק שמבין בקבלה ובסידור הרש´ש אחרת אין שום מעלה מיוחדת אלא כדין צדקה רגילה ועוד, כמו אדם פשוט שמתפלל רגיל וה" ממשיך ופועל בתפילתו משא´כ מי שיודע את הכוונות מציל את האדם גם מלחזור בגלגול ע´י הפדיון הנ´ל עוד ראוי לציין שלענ´ד נראה שמי שלא יודע את המהלך של הרש´ש בפדיוון אפילו את של החיד´א אינו יודע כראוי שהרי הוא לא מבין את השמות שהחיד´א כתב.

תשובה

ניתן גם לעשות את הפדיון ללא הכוונות ולבקש מבורא עולם שיקבל את הפדיון כאילו כיוון בכל הכוונות הנדרשות.