אמונה

עיכובים בפרנסה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ברצוני לברר לגבי קשיים בפרנסה במשפחתי באופן תמידי למרות מאמצים רבים. לאחרונה התחלתי לחשוד בעצמי שאולי אני הבעיה והמחסום לפרנסה, הרי אומרים כולם תמיד שהכל תלוי באישה. השאלה שלי איך אוכל לדעת האם בעיה היא אצלי? אולי יש מקום למסור שמות לבדיקה אני יודעת שזה לא נהוג אבל פשוט כבר לא יודעת מה לעשות. תודה וסליחה על השאלה.

תשובה

שלום וברכה

אין בעיה בשם.

הנה מספר ענינים שיתכן והם מעכבים את הפרנסה ובעז"ה אם יש בעניינים אלו מקום לשיפור, טוב מאוד שתקבלו על עצמכם להשתפר בימים אלו שבין ראש השנה ליום כיפור - עשרת ימי תשובה, ובעז"ה תיכתבו בספר פרנסה וכלכלה.

אלו חלק מהדברים שיכולים לגרום לחוסר בפרנסה.

1. אי קביעת עיתים לתורה של הבעל.

2. אי הקפדה על שלושה תפילות ביום.

3. אי הקפדה על שמירת שבת כהלכתה.

4. אי הקפדת הנשים על צניעות

5. אי הקפדה של האישה על כיסוי ראש ראוי.