שבת

האם לחם משנה זה רק בשבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, לקחתי על עצמי ברכת מזון ויש לי כמה שאלות 1.אין לי ארוחות מסודרות אני כל שעה\חצי שעה דוחף משהו לפה זה אומר שכל שעה אני צריך לברך ברכת מזון? 2.אם אני לוקח חתיכת לחם סתם ככה בדרך לבית כנסת או סתם חתיכת לחם אני צריך לעשות נטילה וברכת מזון? 3.אם אני לא אוכל לחם אני צריך לעשות נטילה וברכת מזון? 4.ביום חול לא תמיד יש לי 2 לחמניות או שלחם מישנה זה רק בשבת? ואם יש לי רק חצי לחמניה בכל זאת אני עושה על זה המוציא? סליחה על כמות השאלות *אם זה יותר מדי אז אשמח שתפנה אותי לאתר או לאיזה ספר שעונה לי על זה תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. הדרך הנכונה ביותר היא שכל פעם לאחר האכילה הקצרה תברכך ברכה אחרונה כפי הברכה הראויה על מה שאכלת.

2. לפני כל איכלת לחם יש ליטול ידיים ואם אתה אוכל כביצה - כגודל שני קופסאות גפרורים רגילות - הינך צריך לברך ברכת על נטילת ידיים. ובכל מקרה מברכים ברכת המוציא. ברכת המזון היא מאכילת לחם בגודל קופסת גפרורים אחת - כזית.

3. נטילת ידיים לפני אכילה היא רק על לחם ומוצריו בלבד.

4. ביום חול אין צורך בלחם משנה ואף על חצי לחמניה או פחות מכך, מברכים ברכת המוציא.

אשמח לענות לך על כל שאלה ושאלה.