תורה ומדע

האם אכן קיימים חיים אחרים על פני היקום?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני לומדת בבית ספר מדעי הסביבה והמורה אמרה שיכול להיות שיש עוד אנשים בכוכב אחר. כי זה לא הגיוני שיש מיליארד כוכבים ואנחנו היחידים. מה דעתך?

תשובה

שלום וברכה

למרות שזה אכן לא הגיוני לדעת אלו שסבורים שהעולם נוצר בצורה ספונטנית, שאין חיים בכוכב אחר בכל זאת אנו יכולים לומר שקרוב לוודאי אין אנשים בשום מקום אחר וככל הנראה אין כל מקום שיכולים להתקיים חיים מלבד עולמינו אנו.

דבר זה רק מוכיח שתכלית כל הבריאה הוא העולם שלנו והעולם לא נוצר מעצמו אלא בכוונת מכוון שיהיה מקום של ברואים שעובדים את ה' כאשר הם בעולם גשמי ועובדים את ה'.