נשים

דימומים בהריון

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לצערי הרב אני בתהליך הפלה כי בשבוע 7 ו5 ימים לצערי לא היה דופק עוברי רציתי לדעת לגבי טהרת משפחה איך עליי לפעול עכשיו ובהמשך וגם איזה תפילות וסגולות טובות להצלחת היריון ולידת ילד בריא ושלם בהמשך בעזרת ה´. אני מאוד מבולבלת וקשה לי לאחר האובדן הקשה הזה עוד ככמה שאלות בנוגע להיריון שיוכל לעזור לי בהמשך בהמהלך ההיריון האנשים שאלו אותי כל הזמן אם אני בהיריון ולא ידעתי מה לענות להם כי אני לא אוהבת לשקר ולא רציתי להגיד להם עד שיעבור 3 חודשים ודבר נוסף אם שכנה שלי בהיריון גם זה סימן לא טוב?

תשובה

שלום וברכה

א. כל זמן שאין לך דימום או יציאת איברים מהרחם את עדיין טהורה. רק לאחר דימום או הלידה של העובר תהיי נידה.

ב. כל מי ששמע שאת בהריון וישמע כעת שהפלת יתפלל עלייך שבפעם הבאה תלדי זרע של קיימא. אין לזה שום קשר לשכינה. ה' יעזור שהשכינה תהיי בהריון בריא וקל ותלד ולד בן קיימא בעז"ה.