שאל את הרב - כללי

איך מוצאים זיווג אם יש יותר נשים מגברים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. שאלה שמטרידה אותי היא מדוע יש יותר נשים מגברים בעולם שבו, אם איני טועה, קובעת ההלכה שגבר יכול להינשא לאישה אחת בלבד? כיצד אי האיזון המספרי הזה בא לידי ביטוי במציאת הזיווג הראוי?

תשובה

שלום וברכה

האמת היא שבדרך הטבע יש כ-106 גברים על כל 100 נשים. ככל הנראה שהקב"ה ברא את העולם בצורה כזו מאחר שגברים מתים במלחמות בעבודות וכדו', ועל כן יש יותר גברים, כדי שכל אישה תזכה לגבר אחד.

בברכה,

בנימין שמואאלי