חברה והשקפה

עבדו את השם בשמחה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב דיברתי עם איזו בחורה והיא אמרה לי שאני עושה משו לא נכון . היא אמרה שכל פעם שהיא לקחה על עצמה מצווה היא הרגישה שמחה גדולה. אני רוצה ללמוד איך אוכל לעבוד את השם בשמחה. ולהיות מאושרת מכל מצווה שאני לוקחת על עצמי. אני גם לפעמים נכנסת לעצבות ובלחץ שקשה לי נגיד מבחינת לבוש. למרות שאני מתקדמת לאט לאט. אשמח אם תלמדו אותי איך לעבוד את השם בשמחה ולקחת עלי מצוות בשמחה :)

תשובה

שלום וברכה

א. דבריה אינם נכונים, יש קושי בעבודת ה' ולא תמיד עבודת ה' הולכת בקלות ובשמחה, האדם מורכב מנשמה טהורה מחד גיסא ומיצר הרע מאידך, והיצר מנסה להקשות מאוד את עבודת ה' ולנסות למנוע אותנו מלהתקרב לבורא עולם ועל כן לא תמיד נרגיש שמחה בעבודת ה'.

ב. אין ספק שיש להשתדל למצוא את השמחה בעבודת ה' אבל זהו מהמלאכות הקשות שבמקדש וצריך להתאמץ ולהתבונן בגודל מעלת עבודת ה' ובתועלת העצומה שיש לנו על ידי עבודתינו את בורא עולם ובחשיבות של מעשינו. ובעיקר להתבונן מה זה אומר שבורא עולם מתעניין בנו וכמה גדולה מעלתינו שלפי מעשינו מתנהל כל העולם. ולהתבונן בכך שאנו יכולים לגרום כביכול שמחה או עצב לבורא עולם על ידי מעשינו.

כאשר נתבונן בכל הדברים האלו הם יגרמו לנו להיות בשמחה עצומה ובודאי נעשה את המצוות בהתרגשות .