שאל את הרב - כללי

עיקבתא דמשיחא

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי שאלה לגבי המשנה בסוף מסכת סוטה (פרק ט) שמרבים לצטט אותה ביחס לתקופה שלנו , ולפרש אותה לדוגמא : יש חלקים במשנה שהם מובנים כמו חוצפא יסגא וכו´ אבל יש חלקים שמפרשים אותם באופן קצת שונה כמו יוקר יאמיר=אינפלציה מלכות תהפך למינות= ממשלה בישראל שהיא כפירה או , בית ועד יהיה לזנות = מקום שמתועדים לחוקק בו חוקים של כפירה ועריות הגולן יאשם וכו´ הפצצות של קטיושות והשאלה שלי מנין לנו לדעת שזה באמת כוונת המשנה הרי רש"י פירש באופן שונה לדוגמא: ובית הוועד - של חכמים יהיו לבית זנות שכלו החכמים ואין לומד תורה ויהא חרב מאין איש ובעלי זימה מתגודדים שם מפני שחוץ לעיר היו בתי מדרשות שלהם: רואים מכאן שמדובר על מציאות אחרת לגמרי משלנו ומנין לנו לדעת שמלכות תהפך למינות זה לא הכוונה לשלטון הרומאי שהרי גם הוא מכונה בשם מלכות הרשעה וגם אנשי הגבול רשי מפרש : אנשי ארץ ישראל אבל לשון אחר אנשי הסנהדרין רואים מכאן שבכלל אין קשר לתקופה שלנו והמשנה כאילו דברה שכל הסימנים יתקיימו בזמנה האם יש הסבר?

תשובה

שלום וברכה

יתכן בהחלט שהפירוש שאנו מנסים להבין היום הוא לא נכון. רק כאשר משיח באמת יבוא נוכל לדעת אם הכוונה היא כפי זמנינו או לזמן אחר.

אנו מאוד מקווים שהכוונה היא לזמנינו ולפי זה ההסבר הוא כפי שאנו סוברים בהתאמה לזמנינו.