תפילה וברכות

האם מותר לנדור נדר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, בסידור "עבודת השם" מופיע לפני קריאת שמע שעל המיטה, לשם ייחוד (נראה לי שזה ע"פ הבן-איש-חי) הוא כותב שם: הריני מקבל עליי אלקותו אהבותו ויראתו והריני ירא ממנו... והריני עבד לשם יתברך.. דבר זה קצת מפחיד אותי כי אחרי שאמרתי את זה חשבתי לעצמי שעבודת השם שלי היא לא מושלמת ואולי אני נכנס כאן לבעיה של נדרים.. כי עדיין יש לי דברים שאני צריך להתחזק בהם ולשוב בתשובה ואני חושש שאם אמרתי את זה ואני אעבור עבירה או בשוגג או במזיד וכו´ אז אני גם אעבור על הקבלה הזאתי.. או כמו שכתוב בבריך שמיה: שאני משתחווה להשם ולתורתו בכל עת ועת.. מה לעשות? יש צורך בהתרה? דבריםם אלו ברורים ואף אמרתי שהם ברורים כי אני אוהב את השם וירא ממנו אך אני גם יודע שעבודתי היא לא שלימה... מה ממליץ הרב? להמשיך לומר את זה אע"פ שיש דברים שעדין קשה לי לעזוב אותם? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין מה לחשוש אנו אומרים כל פעם בעת פתיחת הארון "אנא עבדא דקודשא בריך היא" זוהי מציאות שלא קשורה בהחלטה שלנו ולא ניתנת לשינוי. כל השאלה היא האם אנחנו אכן עומדים בזה ואכן עושים את עבודתינו עבודת ה' או לא. אבל זה לא קשור למציאות שלנו שאנו עבדי ה' בפועל.