שו"ת חנוכה

מדוע נותנים דמי חנוכה?

  • כ"ו כסלו התשפ"ג

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול  - למה נותנים דמי חנוכה?

תשובה

ספר התודעה.

מנהג בהרבה קהילות ישראל שבימי החנוכה שקדו על חינוך הבנים ופרנסי הקהל היו נאספים לתקן תקנות כדי למשוך לתורה את נערי בני ישראל והמון העם. כי חנוכה מלשון חינוך, ועיקרו של חינוך הוא חינוך הבנים לתורה:
ומן הטעם הזה מקובל ברוב בתי אבות בישראל שהאבות נותנים מעות חנוכה לבניהם, כלומר, מתנות אלה שאתם מקבלים היום, כדי שתקבלו עליכם עול תורה לתמיד: