שאל את הרב - כללי

מדוע איננו זוכרים את הגלגול הקודם שלנו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, סליחה שבזמן האחרון יש לי הרבה שאלות, פשוט יש דברים שאני חייבת לדעת ולא יודעת איפה לקבל תשובות, אז ככה: ראיתי הרצאה של הרב זמיר כהן על גלגולים ושאלתי את עצמי האם אני אזכור את מה שיקרה לי אחרי שאני ימות? איך אני יכולה לנסות להיזכר מה הייתי בגלגול קודם? או האם בכלל הייתי בגלגול קודם? ואם הייתי בגלגול קודם אז איך זה שאני לא זוכרת מה קרה לי אחרי שמתתי ולפני שחזרתי לעולם? בבקשה תענה לי השאלות האלה ממש מטרידות אותי... תודה מראש (:

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה. עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

איננו זוכרים גילגולים קודמים כי זה רצון ה' שנוכל להתחיל חיים חדשים ונשתדל להיות טובים מתוך פתיחת דף חדש לגמרי.

ראה בהרחבה כאן.