נשים

גלולות מסוג מדבקה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשואה 4 חודשים. חוזרת בתשובה. התחלתי לקחת גלולות מסוג מדבקה שמדביקים על הגוף כל שבוע למשך שלושה שבועות ואז בשבוע הרביעי מפסיקים כדי לקבל את המחזור. בחודש הראשון של המדבקות צריך להתחיל להשתמש בהן מיד ביום שמתחיל המחזור. אתמול קיבלתי מחזור והדבקתי מדבקה אחת.המחזור הפסיק מיד. האם בכל מקרה עליי לספור עכשיו 5 ימי וסת ולאחר מכן 7 ימים נקיים ואז לטבול? שאלה נוספת, האם המדבקה הזו היא איזשהו חוצץ במקווה? האם יש איסור לטבול איתה? הבנתי שכשהדבר נהיה חלק קבוע ממני הוא לא חוצץ במקווה, ועם המדבקה אני אלך קבוע למשך 3 שבועות כל חודש, אז זה בסדר? בברכה ותודה מיכל

תשובה

שלום וברכה

יש להמתין חמישה ימים לבנות אשכנז וארבעה ימים לבנות ספרד לפני שמתחילים שבעה נקיים.

יש לסיר את המדבקה ולהחזירה לאחר הטבילה הורדה של שעה אינה גורמת שום בעיה.