שאל את הרב - כללי

פרשת במדבר ופרשת פינחס

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה: בפרשת פינחס, מניין האנשים בכל השבט מצוין משלוש ספרות, ספרת עשרת אלפים וספרת האלפים וספרת המאות. כלומר הדיוק מגיע עד לספרת המאות. למשל שבט שמעון: אלה משפחת השמעני שנים ועשרים אלף ומאתים: (22.200) הדיוק הוא עד ספרת המאות 200 ואותו הדבר בכל השבטים הדיוק מגיע עד סיפרת המאות. חוץ משבט ראובן ששם הדיוק הוא עד ספרת העשרות: אלה משפחת הראובני ויהיו פקדיהם שלשה וארבעים אלף ושבע מאות ושלשים: (43.730) הדיוק כאן הוא ספרת העשרות- 30 כלומר שבט ראובן הוא היחיד בפרשת פינחס שהדיוק מגיע עד ספרת העשרות – 30 והשאלה: למה בכל השבטים הדיוק הוא עד לספרת המאות ובשבט ראובן הדיוק הוא עד ספרת העשרות? בפרשת במדבר המצב אותו הדבר. גם שם בכל השבטים הדיוק מגיע עד ספרת המאות, חוץ משבט גד. ששם הדיוק הוא עד ספרת העשרות: לבני גד תולדתם למשפחתם לבית אבתם במספר שמות מבן עשרים שנה ומעלה כל יצא צבא פקדיהם למטה גד חמשה וארבעים אלף ושש מאות וחמשים. (45650) על השאלה למה הדיוק בכל שבט מגיע עד ספרת המאות, יש לי תשובה. כי בכל יום ויום אנשים מתים ואנשים נולדים ולכן בכל רגע ורגע מספר האנשים משתנה. אבל אם כך, למה בפרשת פינחס בשבט ראובן הדיוק הוא עד ספרת העשרות ולמה בפרשת במדבר דיוק כזה מופיע דווקא בשבט גד? תודה רבה עמרם פישר.

תשובה

שלום וברכה

המספרים הם נכונים ומדוייקים, כך היתה המציאות המדוייקת ברגע ההוא של הספירה.