זוגיות

הסרת עין הרע למשפחה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, אנחנו נשואים ב"ה כמעט שנתיים אך לצערינו עדין לא זכינו לזרע קודש של קיימא כמו כן לאחר שנישאנו פוטרתי ממקום עבודתי וכמעט שנתיים אני לא מוצאת עבודה, בעלי עובד אך מרוויח מאוד מעט, ושנינו לא מצליחים למצוא עבודה, היו פעמים שממש עברנו בחינות וראיונות בהצלחה, ועם זאת לא התקבלנו, לפני כ-4 חודשים המלצת לנו לעשות הסרת עין הרע.. אך שום דבר לא זז.. לא מסתדר והכל ממש ממש תקוע.. אנחנו משתדלים לעשות מעשים טובים וחסדים וכמובן להתפלל לבורא עולם מעומקא דליבה.. אך אני מרגישה כאילו יש הסתר פנים..בזמן האחרון אני בוכה די הרבה. ההורים של בעלי נותנים לי להרגיש ממש לא טוב עם עצמי. לא יודעת כבר מה לעשות. מהמצפים לישועות מאת הבורא יתברך תודה א

תשובה

שלום רב!

אין ספק שאתם מתנסים מן השמיים, בתקופה לא פשוטה ולא קלה.
הכלל הוא שהקדוש ב"ה מנסה הצדיקים תמיד, ואחר כך עושה להם טוב מאוד, והם מרוויחים בכפלי כפליים מכל האחרים.
בספרים מפורש, שיש ישועות אשר באות דווקא בהיסח הדעת, ולכך, לדעתי, כדאי לכם להסיח דעת קצת מהקשיים, ולהשתדל במידה האפשרית לחפש מה הטוב שיש בכל זאת אצלכם, ולשמוח בו, וזו סגולה נפלאה למשוך ישועות מן השמיים, והשמחה היא מושכת טוב וחסד עליון.

הצלחה וברכה, וישועות ונחמות;

יעקב משה