זוגיות

איך להשיג ביטחון עצמי בדעותי והחלטותיי בנושא הכרת בן זוג?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה שלום רב, ראשית-ישר כוח על האפשרות הניתנת לשאול שאלות ולקבל מענה ראוי. שאלתי היא כזאת: אני בחורה רווקה באמצע שנות ה20, מאז שאני זוכרת את עצמי- השקעתי רבות בכל תחומי חיי: אם זה מבחינה רוחנית-נולדתי למשפחה דתית, למדתי תמיד במוסדות דתיים-חרדיים, התעמקתי בלימודים ותמיד שמרתי על מעשי וצניעותי. בפן המקצועי- אני אקדמאית וב"ה באופן כללי תמיד שואפת למעלה... עם זאת-בתחום השידוכים קשה לי נפשית. גם אם אינני מודה בזה בפני אנשים, הרי שישנו בתוכי פחד לא נגלה בכל הקשור לכך. אני יוצאת לפגישות ועושה כמה שניתן כדי להרשים וכדומה- וכדי שהכל יהיה מושלם. למרות הכל-אני ממהרת להתפשר על דברים מסוימים ומהר מאוד נוצר בי בלבול כללי ופחד מהבאות....מחשבות כדוגמאת : "מה יהיה אם אתחתן וח"ו לא אהיה מאושרת או שלא יהיה לי זמן לעצמי.האם בעלי יחליט לגבי ולגבי עצמאותי"...אולי בעצם אינני יודעת (עד עכשיו) מה בדיוק אני רוצה.אודה לכם אם תתנו לי הכוונה כיצד לעמוד על דעותי, כיצד להגיע להחלטות נכונות, על מה לא להתפשר לעולם ומה בעצם הוא החשוב ביותר בבחירת בן הזוג וכיצד עלי לשנות גישה. נ.ב: במשך חיי נקלעתי ונחשפתי לא פעם לבעיות של שלום בית וריבים, יתכן כי עובדה זאת ערערה את ביטחוני בעניין זה.. המון תודה!

תשובה

שלום רב!

שאלתך ברורה ומנוסחת היטב;

דבר ראשון, התחושות שאת מתארת, שכיחות ומצויות, ואינך חריגה בהם.
רבים ורבות שותפים לחששות אלה ודומיהם.
דבר שני, טוב מאוד שאת שואלת ומתייעצת, שהרי 'התשועה ברוב יועץ', ובפרט במצבך, בו העצה והפיתרון עצמו הוא לשאול ולשוחח על זה עם אנשים אחרים, אשר יכולים להדריך ולכוון.
הקושי הגדול הוא להחליט על דעת עצמך לבד.
כדאי תמיד להידבר עם מישהו ביחס לכל הצעה ופגישה, ולפניה ולאחריה, ולשקול הצדדים יחד.
החוסר ביטחון, נובע מן הבדידות במחשבות ובספקות ובהתלבטויות.
לדעתי, טוב תעשי לשתף בני אדם נוספים בצעדייך, ותבחרי לך ידידות חכמות, או בני משפחה הקרובים אלייך וכיו"ב.
כמובן, לא לשכוח התפילה, וגם ממנה ניתן לשאוב מלוא חופניים ביטחון עוצמתי.

הצלחה וברכה, ובשורות טובות;

יעקב משה