תפילה וברכות

חשיבות קריאת שמע לפני השינה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אני יכולה להראות לבעלי את חשיבות של שמע לפני השינה מאיזה מקור זה בא

תשובה

שלום רב!

בגמרא, תלמוד בבלי מסכת ברכות: אמר רבי יהושע בן לוי: אף על פי שקרא אדם קריאת שמע בבית הכנסת, מצוה לקרותו על מטתו. אמר רבי יוסי: מאי קרא - רגזו ואל תחטאו אמרו בלבבכם על משכבכם ודמו סלה.

אמר רבי יצחק: כל הקורא קריאת שמע על מטתו, כאלו אוחז חרב של שתי פיות בידו - שנאמר רוממות אל בגרונם וחרב פיפיות בידם. מאי משמע? אמר מר זוטרא ואיתימא רב אשי: מרישא דענינא, דכתיב יעלזו חסידים בכבוד ירננו על משכבותם, וכתיב בתריה: רוממות אל בגרונם וחרב פיפיות בידם.

ואמר רבי יצחק: כל הקורא קריאת שמע על מטתו - מזיקין בדילין הימנו, שנאמר ובני רשף יגביהו עוף; ואין עוף אלא תורה, שנאמר: התעיף עיניך בו ואיננו; ואין רשף אלא מזיקין, שנאמר מזי רעב ולחמי רשף וקטב מרירי.

הוי אומר, שקריאה הזאת, מצלת מכל החטאים, ומכל הסכנות, ומכל המזיקים בלילה, ושומרת ומגינה עליו מכל רע בחלומות ובהקיץ, לכך, כדאי הוא לכל אדם להיזהר בה הרבה.

הצלחה וברכה;

יעקב משה