שבת

התעמלות בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מה התשובה הנכונה לענות לבחור בן 21 בן לבעלי תשובה שירד מאוד מהדרך... לאחרונה החל קצת בשמירת השבת שוב ושאל מדוע אסור לתעמל בשבת בבית כשלא רואים אותו כמו: שכיבות שניכה, כפיפות בטן, משקולות וכו´. הוא מבקש לדעת תשובה ע"פ הרמב"ם!!! תודה על תשובתכם ויישר כוחכם על הכל!!

תשובה

שלום וברכה

ההתעמלות אסורה בשבת כמבואר בדברי הרמב"ם הלכות שבת פרק כא

אין מתעמלין בשבת, אי זה הוא מתעמל זה שדורסים על גופו בכח עד שייגע ויזיע או שיהלך עד שייגע ויזיע, שאסור ליַגֵע את עצמו כדי שיזיע בשבת מפני שהיא רפואה.

הטעם שאסרו את כל הרפואות בשבת כתב הרמב"ם בהלכה כ הצריך לדוק פלפלים וכיוצא בהן ליתן לתוך המאכל בשבת הרי זה כותש ביד  הסכין ובקערה אבל במכתשת חייב מפני שהוא טוחן, לפיכך אסור לבריא להתרפאות בשבת גזרה שמא ישחוק סממנין.

לא חילקו חכמים בין רפואה לרפואה ואסרו את כל הרפואות באיסור כללי כדי שלא יבואו להכנת תרופות על ידי טחינתם.