אמונה

האם ישנה משוואה לחיים ולמוות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אם כך, המשוואה לדבריך, הרב, ככל שאתקרב להקב´ה ואתחזק וכו" כך קרב יום מיטתי?

תשובה

שלום וברכה

זאת לא המשוואה ולא כל הצדיקים נפטרים והרי איתנו רבנים קדושי עליון הנושקים את גיל המאה תוך בריאות איתנה.

הסברנו שכאשר קורה פעם וצדיק נפטר בגיל מוקדם אין לראות זאת כעונש מאחר וככל הנראה היא הגיעה לשלימות.

אסביר קצת יותר לכל אדם ואדם יש תפקיד מיוחד בעולם שעליו לתקן במשך ימי חלדו וכל אדם מקבל מראש מניין ימים קצובים שעליו לתקן בכל יום את היום ההוא לפי הניסיונות והמצוות והחטאים שיגיעו איליו באותו יום. לא לכולם נקצבים אותו סכום ימים, יש כאלו שמקבלים  לתקן 100 שנים ויש כאלו שלכתחילה ירדו לעולם על מנת שיחיו רק 20 שנים או ארבעים וכדו'. וכאשר מסתיימים ימי השליחות אין כבר כל סיבה להיות כאן ולהישאר עוד בעולם הזה כאשר כבר הנשמה השלימה את כל תפקידה. אולם ימי האדם לא יקצורו יותר ממה שנגזר עליו בזמן לידתו מאחר ולא שייך להלשים את תפקיד האדם לפני שהוא חי את כל חייו. יש עוד הרבה מה להוסיף בעניין אולם מקוצר הזמן נעצרתי פה ועוד חזון למועד.