תפילה וברכות

האם כשקמים לתיקון חצות צריך להגיד שוב וידוי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כשאני קורא תיקון חצות נגיד ביום שלישי בלילה . אז אם אני אומר וידוי לדוגמא בשעה 9 בערב בקריאת שמע שעל המיטה ואני מתעורר בדיוק בחצות לתיקון אני צריך להגיד עוד פעם וידוי ? אם נגיד אני קורא את התיקון בלילה שבין שלישי לרביעי ברביעי ראש חודש או יום שלא אומרים בו תחנון אני אומר בלילה הזה וידוי ? או שזה עוד נחשב ליום שלישי ? תודה

תשובה

לכבוד השואל,

ישנם ב' חלקים לתיקון חצות: תיקון רחל ותיקון לאה.

הוידוי שאומרים בתיקון חצות הוא חלק מתיקון רחל; והכלל הוא, שאין אומרים תיקון רחל בימים שאין אומרים בהם תחנון.

אם כן בליל ראש חודש - וכגון אם הוא לילה שבין שלישי לרביעי נחשב כבר כל הלילה (משעת צאת הכוכבים) כמו יום רביעי - אין אומרים בו תיקון רחל [רק תיקון לאה] וממילא לא אומרים בו וידוי.

וזה שאומרים וידוי בשעת קריאת שמע שעל המיטה, ככל הידוע לי, אינו שייך לענין תיקון חצות, וממילא בלילות שאומרים תיקון רחל יצטרך לומר שוב את הוידוי בזמן אמירת התיקון בחצות.

בברכה,

רב נחום