תפילה וברכות

האם תמיד מברכים בנטילת ידיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רצוני לדעת על הלכות נטילת ידים אחרי אילו נטילות מברכים ואחרי אלו לא מברכים

תשובה

לכבוד השואל,

1) כאשר קמים בבוקר ראוי לאדם שיבדוק את עצמו לצרכיו, וכאשר יוצא מבית הכסא והוא מוכן להתפלל, נוטל את ידיו ג' פעמים בסירוגין (ימין-שמאל, ימין-שמאל, ימין-שמאל) ומברך "על נטילת ידים".

2) כל היום כאשר רוצה לאכול פת בשיעור כביצה, נוטל ידיו ברביעית מים על כל יד, ומברך "על נטילת ידים".

3) כל היום כאשר אוכל מזונות בשיעור של קביעת סעודה, נוטל ידיו ברביעית מים על כל יד, ומברך "על נטילת ידים".

4) קודם תפלת מנחה ומעריב נוטל ידיו, אבל אינו מברך "על נטילת ידים".

5) בשאר היום (חוץ מבשחרית לפני התפלה) כל פעם שיוצא מבית הכסא נוטל ידיו בסירוגין אבל אינו מברך "על נטילת ידים".

6) כל היום כאשר רוצה לאכול אוכל שטיבולו במשקה, נוטל ידיו ברביעית מים על כל יד, אבל אינו מברך "על נטילת ידים".

בברכה,

רב נחום