שבת

האם עניית אמן על הדלקת נרות שבת מחייבת בקבלת השבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב 1) אם אמא שלי הדליקה נרות שבת ואני עניתי אמן עליהם, אני הכנסתי שבת? 2) מתי ניכנסת השבת לגברים? 3) מותר להיתנגב במגבת רטובה בשבת? 4) יש לי בראש גושי קרקפת (סליחה אם הגעלתי אותך) זה כמו גושי עור שנמצאים בראש מותר לגרד אותם בשבת? 5) אם מגרד לי בפצע או מעקיצה של יתוש מותר לי לגרד?גם אם ירד לי דם אני לא מיתכוון לזה 6) תכשיט הוא מוקצה(אם גבר הרים אותו סתם) 7) אם נשאר אור דלוק בחדר לפני השקיעה אבל אחרי כניסת שבת (שכתוב בלוחות) מותר לכבות את האור?ובשבת עצמה מותר לומר לקטן לכבות? 8) מותר לעלות מהר במדרגות בשבת ?כי אני יודע שאסור לרוץ תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. לא.

2. יש לגברים לקבל שבת כמה דקות לפני השקיעה. ואם הם מתפללים את תפילת קבלת השבת לפני השקיעה הם מקבלים את השבת בעת קבלת שבת.

3. מגבת רטובה מאוד, לא.

4. אסור לתלוש אפילו עור אחד שמחובר לראש.

5. מותר לגרד בעדינות. לעולם לא מומלץ לגרד מאחר והגירוד רק מחמיר את הכאב.

6. לא.

7. עד 5 דקות לפני השקיעה אם לא קיבלת עדיין שבת מותר. אסור לומר לקטן.

8. לא ראוי.