שאל את הרב - כללי

השפעת החשיבה החיובית על יחסי האנוש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

הפסוק"כמים פנים אל פנים כן לב האדם לאדם" 1.רציתי לדעת מה פרוש הפסוק 2. אם זה נכון שלפי הפסוק אנשים שאני אוהבת גם מרגישים שאני אוהבת אותם ואנשים שאני חושבת עליהם מחשבה לא כל כך טובה גם מרגישים את זה. ואם אני משנה את החשיבה שלי עליהם משלילית לחיובית הם מרגישים את זה גם אם הם במרחק מימני ולא בקשר איתי?

תשובה

שלום רב!

הצדק איתך בפירוש הפסוק. אנשים מרגישים בתת מודע את מחשבותייך כלפיהם, ומגיבים רגשית בהתאם אלייך, גם אם הם במרחק ממך, ולא בקשר איתך.

גם פירושו הפשוט נכון. מי שמחייך לשני, יקבל ברוב מקרים חיוך בחזרה, וכן להיפוך. וברש"י: כמים - הללו, הפנים שאתה מראה לתוכן - הן מראות לך: כן לב האדם לאדם - חברו, לפי מה שאדם יודע שחבירו אוהבו - כן הוא מראה לו פנים:

כמים הפנים וגו', המים הם דוגמת ראי, אם תסביר פנים לראי, הראי יסביר לך פנים בשיקוף, וכן הם בני האדם אחד לחבירו.

ברכה והצלחה,

יעקב משה