זוגיות

ילדים מכהן וגרושה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. מה דין לגבי האב הכהן שהתגרש? האם יכול להיות כהן כשר שוב? 2. מה דין הבן של הכוהן לאחר שאביו התגרש? 3. מה דין נכדו? 3. מה דין ביתו של הכוהן לאחר שאביה התגרש? 3. מה דין הנכדה של הכוהן? תודה רבה על מענה מפורט

תשובה

שלום וברכה

1. כהן שהתחתן עם גרושה שלא לפי ההלכה, לאחר שיתגרש מאשתו יחזור להכשר כהונתו. ויוכל להתנהג כמו כל כהן בברכת כהנים וכו'.

2. בן הכהן שנולד מהאשה האסורה עליו - נקרא חלל [וישאר חלל גם אחרי שאביו ואמו התגרשו]. הוא ישראל ואינו קדוש בקדושת הכהונה. כך גם צאצאיו אחריו אינם כהנים עד סוף כל הדורות.

3. אם נולד לזוג האסור בת - אותה הבת אסורה להינשא לכהן [היא מוגדרת כ"חללה", כך גם אחרי שהוריה התגרשו].
אם תתחתן הבת עם ישראל המותר לה, הבת שיוולד להם תהיה כשרה לכהונה.

4. הבן מלעיל סעיף 2 הנקרא "חלל", בנו ובן בנו גם כן מוגדרים כ"חללים", והבת שתיוולד להם תהיה אסורה לכהונה. אבל אם בת חלל [שהיא בעצמה חללה] תינשא לישראל הכשר לה, הבת שתיוולד כבר תהיה מותרת לכהונה כנ"ל סעיף 3.

מקורות: שולחן ערוך אבן העזר סי' ז סעיף יב, טז

בהצלחה - מנשה ישראל