שבת

הלכות שבת ומעשר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, התחלתי להתחזק ולשמור שבת איזה ספר אתה ממליץ לי לקרוא בכדיי שאני אלמד את ההלכות של שבת בצורה הברורה ביותר? אני נותנת את המעשר שלי לאמא שלי משום שקשה לה כלכלית אם היא קונה בזה דברים לשבת זה בסדר? ואם יש חודשים שבמקום לתת לה אני משלמת חשבונות , גם זה נחשב למעשר? בנוסף אילו ספרים מומלצים לקריאה בכדי ללמוד הלכות שלא קשורות רק לשבת ? אשמח לקבל תשובה במייל. תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

כדאי להשיג ספר 'שמירת שבת כהלכתה'. וגם ספר 'קיצור שולחן ערוך ילקוט יוסף', בכדי ללמוד הלכות שלא קשורות רק לשבת.

זה בסדר גמור, לתת את המעשר לאמא שלך, כשקשה לה כלכלית, ואם את משלמת חשבונות שמוטלים עליה לשלם, מותר כשקשה לה, ולא לשלם בזה חשבונות אישיים ופרטיים.

ברכה והצלחה,

יעקב משה