גזל וחשש גזל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, 1. עבדתי תקופה במקום עבודה ובמהלך העבודה היו פעמים שהתעסקתי בדברים שלא שייכים לעבודה ולכן על מנת לכפר על הגזל הוספתי מזמני לאחר שעות העבודה לעבוד עוד קצת..עכשיו שעזבתי את העבודה אני לא זוכרת אם הוספתי מספיק זמן ואני לא זוכרת אם באחד הפעמים שבה דיברתי עם חברה כחצי שעה אני לא זוכרת אם הוספתי זמן עבודה על זה..מה עושים?אני כבר לא עובדת שם.. 2.בהמשך לשאלתי הקודמת עבדתי כגננת ממלאת מקום ונשבר הטייפ של הגננת הקבועה כשדיברתי עם הגננת היא אמרה לי שזה בסדר..עכשיו אני חוששת שהיא תקנה טייפ חדש מכספי ההורים שמשלמים לגן ואולי יש לי בכך גזל בעקיפין..האם אני פטורה מגזל ברגע שקיבלתי את מחילת האחראית על הגן? תודה שאתם עונים לנו על השאלות ויישר כוח.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והיה קשה לשער כמה חיסרת מהעבודה וניסית לשער בערך כמה שעות חיסרת את יכולה להסתפק בכך. ראוי לכחילה אם הדבר אפשרי לשלוח מכתב למקום העבודה ולכתוב בקיצור את מה שעשית ולבקש שימחלו לך אם לא החזרת את כל חובך.

בעניין הטייפ את פטורה.

בהצלחה,