מנהגי אבלות בשנה הראשונה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אימי נפטרה וידוע לי שבשנה הראשונה לפטירה אסור ללבוש בגדים חדשים, ומישהו צריך ללבוש אותם ולחדש לי. השאלה היא כמה זמן אותו אדם צריך ללבוש עבורי את הבגד? וכן האם צריך לעשות את אותו הדבר גם עם נעלים חדשות? שאלה נוספת, האם מותר להשאיר בניה בציפורניים במשך השנה הראשונה אבל בלי לשים לקים? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסף

אבל כל שלשים יום בשאר קרובים, ובאביו ואמו עד שיגיע הרגל אחר שלשים, ויגערו בו חבריו, אסור לו ללבוש בגד חדש לבן ומגוהץ, ושאר בגדים אפילו חדשים מותר ללבוש מיד אחר השבעה, ויכול לברך עליהם שהחיינו, שלא היה בכלל גזרת חכמים אלא בגד חדש לבן, אבל שאר צבעים לא היו בכלל הגזרה. ולכן אף שיש לו שמחה בלבישת חליפה שחורה חדשה, מכל מקום אינה בכלל האיסור מעיקרא. וצריך האבל לברך שהחיינו בעת שלובש בגד חדש כנז'. ואמנם יש נוהגים שלא ללבוש כל מיני בגדים חדשים כל ל' יום, ועל אביו ואמו כל י''ב חודש. וכן בנעלים חדשות, יש נוהגים ליתן לאחר לנועלן כשעה, ולאחר מכן האבל נועלם. אולם מנהגינו כפי עיקר הדין המבואר.

מותר להשאיר בניה בציפרניים באבלות.