אמונה

סיפורים בעניין המלאך הגואל אותי ומודה אני

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש סיפור חוץ מפירוש המילות ומקורם,הנוגע למודה אני... והמלאך הגואל..... אימנתי בנות לריקוד על מילים אלו ונתבקשתי לספר משהו רוחני קשור אך אינני מוצאת. אני מאמינה כי בין המרצים שלכם בוודאי מתחבא איזה סיפור באמתחתם ומקווה להיעזר. תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

הרה"ק מצאנז זי"ע פעם אחת בהקיצו בבוקר פתח ואמר מודה אני לפניך מלך והתחיל בקושי לחזור כמה פעמים על תיבת מלך ונאנח ואמר איני מרגיש ענין מלך ולא היה יכול להמשיך לומר עד סוף הפיסקא ונטל ידיו במטה וצוה למשמשו להביא לו גמרא ואמר ברכת התורה במטתו ולמד שני שעות גמרא תוספות ואחר שני שעות הניח ידו על לבו כאילו הוא עכשיו מרגיש בעצמו יותר טוב ופתח ואמר אה אה מלך והמשיך עד סוף הפסקא ועמד ממטתו.

ברכה והצלחה;

יעקב משה